dijous, 10 de març del 2011

Se puede reir, naturalmente!!

dimarts, 8 de març del 2011

Atac de riure en el parlament andalús

Tenim dos hemisferis en el nostre cervell , els diem  dret i esquerre, el dret és el creatiu, el que imagina,  l'esquerre  és el que pensa, analitza i jutja tot el que fa ell i els altres , dona voltes a les coses   i si estic baixa  de serotonina ( missatjera  química en el cervell que afecta  les emocions, pensaments i conducta)puc caure en l'obssesió. La  risoteràpia fa que passem poc a poc de l'esquerre al dret.

Aquí es veu en el  portaveu del parlament fent callar en els  membres (jutjant i controlant) vinga a fer callar!!  i els membres  passen   de l'hemisferi esquerre  (portaven 8 hores!!  pensant i decidint)  en el  dret,  passant de tot( fins i tot del portaveu) veiem que passa? Somi doncs.



Este señor está haciendo una rueda de prensa, veamos que le pasa



De vegades el  riure es torna incontrolable   i es fa difícil parar, aquest riure és el que fa que  400 músculs del nostre cos  es posin en marxa hi ha  alguns  què només s'activen amb la riallada i  es troben a la part abdominal.

Tota la vida porto sentint  diferents comentaris sobre  ser seriosos,  el fer tonteries és  considera  intolerable  en  un adult, doncs és precisament quan fem tonteries  on l'absurd  pren la paraula i esclatem en riallades que fan veritables  marevelles en el nostre  cos.
 
La risoteràpia ajuda a   transgredir els límits de la serietat i  dins d'un entorn segur. Com  a professional quan faig un  taller, he de saber en cada moment,  com estan les persones que tinc al meu  càrrec. La meva  feina ès vigilar que es sentin agust i perdin   poc a poc  la vergonya i el sentit del ridícul, es possible que es  necessitin  més d'una sessió i  encara que canvii el risoterapeuta,  és saludable fer-ne,  jo en faig  sovint i em seveix per deixar anar tensions acumulades,  quan surto  d'un taller de riso em sento molt més lleugera.
Pilar Bosch